وقایع اتفاقیه

 

دکتر اکبر عالمی

 

*جمعۀ پیشین پدر شهید محمد علی جلایر ونیز دوست گرامی ام  جناب آقای حمیدرضا جلایر دار فانی را وداع گفت. این مصیبت را به ایشان و خانواده محترمشان تسلیت عرض نموده و طلب رحمت الهی برای آن مرحوم می نمایم.  بعنوان یاد آوری  برای دوستان عرض کنم که آقای  حمید رضا جلایر ازبچه های دارای سابقه جبهه ونیز از فعالین انجمن اسلامی دانشجویان بود که به همراه جمعی از دیگر اعضا از آن جمله آقای مهدی حلاجیان اقدام به تاسیس صندوق قرض الحسنۀ امام حسن مجتبی(ع) در دانشکده نمودند .

 

*پس از مدتها که سر به سالها میزند  فرصتی دست داد که با دوست نازنین ویار شـفـیقم جناب آقای هادی افضل نیا دیداری تازه کنم. فرصت کوتاهی بود چرا که او بخاطر ماموریت کاری به همرا ه جمعی دیگر از بچه های فارغ التحصیل عباسـپور به شـیراز آمده بود . در همان اندک زمان دیدار مرور کردیم خاطرات دانشجویی مان را از جمله دوبله کردن فیلم " زندگی زیباسـت" اثر روبر تو بنینی . همچنین  سراغ دیگر سبزواریهای دانشکده را  از او گرفتم که در چه حالند . هادی ازیگانه افرادی بود که بعد از وحید معصومی نژاد علیه الرحمة انجام کارهای فنی  کانون فیلم انجمن اسلامی را از قبیل تدوین ، صدا گذاری و فیلمبرداری را به نحو احسن بر عهده گرفت.اکنون نیز در شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در شهرستان بجنورد با سمت مدیریت مشغول خدمت است . توفـیق حق قرینش باد.

 

*دوست عزیزم سـیامک عباسـپور پس از مدتها کمر همت بست و گرد وغبار از وبلاگش را برگرفت. امید دارم که در این امر پایدار و مانا باشـد.

 

*برنامۀ سینما و ماوراء که یکشنبه شبها با مجری گری جناب آقای دکتر عالمی پخش می شود را

حتماً می بینید.برای نقد و بررسی فیلم (کنترل) از دکتر امید روحانی دعوت شده بود . شخصاً خیلی خرسند شدم چرا که بعد از قضیهء سیامک پورزند ، دکتر روحانی و کامبیز کاهه از جملهء کسانی بودند که به اجبار یا اختیار از مقولهء سینما دور ی گزیدند.این رجعت به صحنه و حضور در تلویزیون مایه مسرت است.  در میان منتقدین تا آنجا که با گروهی از ایشان برخورد داشته ام دکتر روحانی از جمله منتقدین با سواد ونیز با اخلاق سینمای ماست.هم سینمای کلاسیک، هم سینمای مدرن و پست مدرن را بخوبی می شناسد. با سینمای ایران نیز از درون آشناست.یادم است که برای نقد و بررسی فیلم (دراکولای برام استوکر) دعوت انجمن اسلامی را بی هیچ منتی پذیرفت وبه زیبایی سینمای وحشت و منشاءدراکولا در ادبیات وسینما را تشریح کرد.پس از پایان برنامه در دفتر انجمن اسلامی از میان سخنانش فهمیدیم که او اصلاً به این فیلم علاقه ای نداشته است! لازم است بدانید که کمتر منتقدی پیدا می شود که چون فیلمی را نپسندد ؛در نقد آن زبان به گلایه و تمسخر نگشاید.

 

در روزهای گذشته فیلم ... زهرا امیر ابراهیمی دست به دست می گشت و همه با حرص و لع آن را می دیدند و در باب صحت و سقم آن اظهارات کارشـناسانۀ خود را بیان می کردند .البته بنده بخت آن را نداشته ام که فیلم را ببینم و تمایلی نیز ندارم . اینکه این فیلم خصوصی بوده واز برای یادبود یک خاطرۀ شخصی ضبط شده است!؟ یا اینکه برای افشاگری و حربه ای برای  حق السکوت گرفتن و...  یا حتی اینکه فیلم مزبورپاپوشی برای زهرا امیرابراهیمی است و اصل نیست  ؛ هیچکدام مهم نیست مهم علاقه و شهوت وافر بخشی از جامعه در ترویج و گسترش گناهی است که به مدد تکنولوژی جدید ثبت ، ضبط و پخش گردیده است. گویا در همین جهان نیز می توان پیشاپیش شاهد وقوع  " یوم طـُبلَ الـسـرائـر  روز افشای رازها " باشـیم.