دلنوشت

دلنوشته هایی سپرده در دست باد!

دلنوشت

دلنوشته هایی سپرده در دست باد!

شبهای روشن ۳

 

 

 

فرزاد مؤتمن سر صحنه فیلم شبهای روشن

 

از همین قصه  "روبر برسون " فیلمساز فرانسوی فیلمی به نام "چهارشب یک خیالباف"  ساخته است .

 

اما در مورد شبهای روشن ساخته فرزاد مؤتمن :

قصه فیلم از آنجا شروع می شود که استاد ادبیاتی جوان درتنهایی و شبگردی های خود به دختری شهرستانی  برمی خورد که بر طبق عهدی در گذشته منتظر محبوب خود است عهدی که  قرار است چهار شب رأس ساعت11 ا دامه یابد    امادر همان شب اول دخترک چشم انتظار باقی می ماند و از سر اعتماد یا ناچاری  به خانه همان استاد ادبیات می رود ...

فیلمنامه این فیلم را سعید عقیقی یکی از منتقد ین فهیم و برجسته کشورمان نوشته است و با بازی مهدی احمدی در نقش استاد ادبیات و هانیه توسلی در نقش رویا  به اجرا در آمده است . فضای فیلم به نوعی روشنفکرانه  و شاعرانه است اما مانع از آن نیست که تماشاگر عادی سینما با آن ارتباط برقرار نکند چرا که سرنوشت دخترک از یک سو و دلبستگی استاد به او از سوی دیگر باعث پیگیری داستان از سوی مخاطب است.

عقیقی  و مؤتمن در این فیلم زوجی را تشکیل داده اند که باعث شده فیلم ساختاری منسجم و تأثیر گذار داشته باشد به گونه ای که عقیقی مدام سر صحنه فیلم برداری حاضربوده و با کارگردان مدام تبادل نظر می کرده است.

یکی از دغدغه های عقیقی مطرح کردن نفس ادبیات در جامعه امروزی ماست ؛که سرانه کتابخوانی آن چند دقیقه ای بیش نیست .  صحنه آرایی خانه استاد که مزین است  به قاب عکسهای نویسندگان مشهور جهان از"شکسپیر" گرفته  تا "برشت" ،نشان دهنده این امر است .همچنین گفتگوهای استاد و رویا که به نوعی به مشاعره می انجامد و  بر گرفته از اشعار فرخی سیستانی ،حافظ ، سعدی ، شاملو ، نصرت رحمانی و ... است  بازتاب همین علاقه و سازنده فضایی شاعرانه می باشد  یا  به طور مثال تأکید فیلم برنمایش کتاب "میعاد در لجن"  سروده  نصرت رحمانی منتشر شده در سال 48 برای آشنایی تماشاگر با این اثر است.

جالب آن است که مسعود فراستی از منتقدینی که دارای نقد کوبنده درسینمای ایران است وصد تا یک فیلم را نمی پسندد نیمشب زمانی که فیلم در جشنواره فجر به نمایش درآمد به عقیقی زنگ زده بود وبسیار تعریف و تمجید کرده بود!!

 

امیدوارم شما نیزاگر تا کنون  این فیلم را  تماشا نکرده اید ببینید. منتظر مطالب بعدی در مورد این فیلم باشید.

 

نظرات 3 + ارسال نظر
رهگذر شنبه 11 شهریور‌ماه سال 1385 ساعت 12:18

به نظر من فیلم پر از دیالوگ های اضافی است

محمد رضا سه‌شنبه 25 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 23:08

سلام
سر زدما

یه رهگذر دیگه سه‌شنبه 2 مرداد‌ماه سال 1386 ساعت 23:51

این فیلم در تاریخ سینمای ایران کم نظیر است. اما قطعاً طرفداران خاصی دارد. ضمناً خیلی مخلصیم ای پدر فیلم بین های عباسپور.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد