دلنوشت

دلنوشته هایی سپرده در دست باد!

دلنوشت

دلنوشته هایی سپرده در دست باد!

غریزه اصلی


 نتایج انتخابت شوراهای اسلامی شهر و روستا اعلام شد .اینگونه که برخی از منابع اظهار نموده اند در شیراز بیش از 60 درصد از واجدین شرایط رای دادن در انتخابات شرکت نموده اند.

اینکه بتوان دریافتی روشن از چرایی  و چگونگی  نتایج انتخابات( حال هر نوع انتخاباتی ) را داشت ،امری مهم است چرا که بدین صورت می توان پـی به  ذائـقـۀ جامعه برد و از این راه برای  برنامه های آتی و پیش رو کار و تلاشی  هد فمند انجام داد. یکی از کارهای ویـژۀ گروهای سیاسی از پس هر انتخاباتی استخراج یک پیام عمده از رای مردم وباز تاب و نشر آن در فضای فکری جامعه برای تقویت اهداف  همان گروه سـیاسی یا حزب است. چنانکه در دوم خرداد 76 به دنبال برگزیده شدن آقای خاتمی ، تعبیر" نـه بزرگ" به محا فظه کاران متداول شد. یا به دنبال انتخاب آقای احمدی نژاد تعبیر" شکست پروژه اصلاحات" رایج شد.

آنچه مهم می نماید این است که این تعابیر و به نوعی رمز گَشایی  از رای مردم از سوی  جامعه رسانه ای کشور(که البته کارکرد شان این است) نباید صرفا ً تحلیلی باشد بلکه باید دارای  پشـتوانه آماری نیز باشد .

چنانکه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مراکز نظرسنجی حرفه ای و قوی  رقابت تنگا تنگ بوش و جان کری را بر خروجی خبرگزاری ها منعکس می کردند و نتیجه انتخابات نیز  با چند در صدی تفاوت با نظر سنجی ها از آشکار می شد.

اما در ایران این عمل بصورت مستـقـل انجام نمی گیرد چرا که مراکز نظرسـنجی دولتی(وزارت ارشاد و اطلاعات) هستند و نتایج آن بر فرض صحت غالبا ً در صورت صلاحدید آشکار می شود.

                                                                                               

کارکرد عمده این نظرسنجی و آمار همین انتخابات شورای شهر شیراز است که بگونه ای غیر منتظره خانم فاطمه هوشمند نفر اول منتخبین شدند. غیر منتظره از این جهت که ایشان میان این همه نامزد های شورا ی شهر اعم از ائتلافی یا مسـتـقل با تحصیلات عالیه و سوابق کاری در حد استانداری ، شهرداری و شهر سازی و فعالیتهای سیاسی- اجتماعی ،   صرفا ً دانشجوی رشته معماری  دانشگاه آزاد هستند. اینکه سال چندم هستند چیزی اعلام نشده است. حتی در همان دانشگاه نیز هیچگونه فعالیت دانشجویی از ایشان سر نزده است یا تا کنون اعلام نگردیده است. حال چگونه می توان نتیجه این انتخابات را تحلیل کرد؟!! آیا باید مانند افراد خاله زنک همین حرفهای رایج در دور و بر مان را بشنویم و گسترش دهیم. ظاهرا ً چاره ای نیست!!

آنچه در افواه و عموم مردم منتشر است این است که ایشان به سبب تصویرشان از سی هزار ویکصـد و سه  نفر از شهروندان اهل دل شیراز، دل ربو ده اند ؛ فریبا دلبرانه ای !!

حال آنچه از رای جوانان غیور شـیرازی  مسـتـفاد می شود چییست؟

 اینکه اینان به حکم " غــریــزه اصـلـــی "  رای داده اند و بس؟!!

فیلم غریزه اصلی که معرف حضورتان هـسـت . کارآگاهی (مایکل داگلاس) در تعقـیب یک زن جذاب و مرگبار--Fem fetal( شارون استون) پایش به خوابگاه( قتلگاه) وی کشیده می شود اما آنچه به ظاهر نجات بخش اوست همان غریزه اصلی است.

البته سطور بالااز باب مثال است وبه قول منطقـیـیـون در مثل جای هیچ مناقشه(نقش پذیری) نیست.

تصویر"خانم هوشمند" برخلاف  نظر بعضی از دوستان آنچنان دارای رنگ و لعاب وجذابیت های خاص یک هنرپیشه وستارۀ سینما نیست که باعث گرایش جوانان به انتخاب ایشان شده باشد.این بدین معنا نیست که چهرۀ ایشان به مثابه یک  کار تبلیغاتی  موفق عمل نکرده است ؛ چرا که طراح پوستر با ظرافت در یک زمینه تیره؛چهرۀ ایشان را در نمایی درشت قرار داده  بگونه ای که قرص کامل صورت با آرایشی ملایم  بارز است واز یک طراح تبلیغاتی مجرب جز این انتظار نمی رود. این کار غیر متعارف نیست کما اینکه دیگرنامزدهای زن نیزبه همین شکل عمل نموده اند. نمونه اش پوسـترخانم معصومه زارع است که باچادروآرایشی ملایم عکس گرفته اند.نکته ای که از دیدها پنهان مانده نحوۀ تبلیغ خانم هوشمند است آنگونه که شنیده شده ، شخص ایشان یا دیگر دوستانشان تصاویر تبلیغاتی خود را  جلوی دبیـرستانهای پسرانه  توزیع می نمودند. این امر توانسته بخش عمده ای از آرای نوجوانان را به نام خانم هوشمند ثبت کند.

 پس از اعلام نتایج نیز مصاحبه خبری ایشان با " فـارس نگـار" نکات حائز اهمیتی را آشکار می سازد .ایشان با درایت بر استقلال خویش از هردو جناح اصول گرا و اصلاح طلب تاکید کرده است اما با این وجود اعلام کرده پیشنهاد ونظرات خوب از هر  طیف که باشد قابل احترام و توجه است .نمای کلی این مصاحبه علی رغم ساده بودنش برخلاف آنچه که انتظارش می رفت به دور از احساسات یک دخترجوان وذوق زده است و  نشان از این دارد که وی  افق پیش روی خود را برای استقرار وثبات در شورا به خوبی ترسیم کرده وبرای این منظور متکی به یک مشاور زیرک و کارآمد است. اینکه در همین مصاحبه او تاکید کرده که از گروههای مشاوره ای 50 نفره در زمینه های مختلف بهره مند است - بگذریم از اینکه می تواند یک غلو باشد- اما نشان دهنده یک پشتوانه مالی و اقتصادی قابل توجه است .کما اینکه هزینه پوسترهای ایشان که

 اتفا قا ً در سطح گسترده ومناسبی مرکز شهر را  پوشانده بود قریب 20 میلیون تومان برآورد می شود . خوب! این برای یک دختر دانشجو از نوع دانشگاه آزادی اش جدا از اینکه هزینه سنگینی  است بیانگر دور خیزی است که وی بگونه ای جدی ونه احتمالا ً تـفننی از پیش از انتخابات برای ورود به شورای شهر داشته است. 

                                          ادامه مند است... 

 

***

پی نوشت: آقا وحید نیز بعد از مدتها بنده نوازی کرده اند وما را مورد ملاطفت قرار داده و  نظر خود را در قالب سطوری کثیر برای نوشتار پیشین نگاشته اند.

نظرات 17 + ارسال نظر
سیدابراهیم میرحسینی جمعه 1 دی‌ماه سال 1385 ساعت 23:55

سلام
سید جان خوبین؟
آفا!
ما تو جایی زندگی می کنیم به اسم ایران!
به قول ناصرالدین شاه همه چیزمان به همه چیزمان می آید.
توقع خیلی زیادی که از این مردم بخوایم حتی درست انتخاب کنن.
هنوز پسرهای ما نمی تونن همسر انتخاب کنن.
بیش از ۷۰درصد ازدواج های ما سنتیه!!!
حالا مشق دموکراسی مون باید درست باشه.
دموکراسی مون رو هم پارسال امت همیشه در صحنه به منصه ظهور رسوندن!!!
راستی غریزه اصلی ۲ هم کچی زیرنویس فارسیش اومده.
اگه به احسان دسترسی داری بگو از دستفروش های انقلاب می تونه ابتیاع کنه!
عزت عالی مستدام

کاکو شیرازی شنبه 2 دی‌ماه سال 1385 ساعت 08:37

من با وجودی که به نظام انتخاباتی ایران ایراداتی را وارد می دانم،به نظر من عاقلانه ترین راه را رای دادن می دانم و دلایلم را برای رای دادن قبلا گفتم.اما در این که چرا یک زن در فهرست منتخبین مردم شیراز قرار گرفته است،به نظر مجموعه ای از این ایرادات باعث رای آوردن او شده است.من مخالف حضور زنها در شورای شهر نیستم .اما وقتی پوستر تبلیغاتی منتخب اول شهرمان را دیدم،فقط افسوس خوردم.

یکی از مهم ترین ایرادها به نظام انتخاباتی،سن رای دادن است؛متاسفانه قانونگذار سن رای دادن را ١٥سال تعیین کرده است.وقتی در جامعه حاضر نیستند به یک پسر ١٥ساله زن بدهند،چطور سرنوشت یک شهر یا کشور را در گرو رای یک نوجوان قرار می دهند،که در اوج احساس و بلوغ جنسی است و هنوز به پختگی نرسیده است.مثلا در کشور ژاپن سن رای دهندگان ٢١ سال است.

مدیر مجله فارس نگار شنبه 2 دی‌ماه سال 1385 ساعت 19:03 http://www.farsnegar.ir

من از اینکه به مطلب مجله اینترنتی فارس نگارلینک دادید و اشاره کردید متشکرم...

کاکو شیرازی یکشنبه 3 دی‌ماه سال 1385 ساعت 09:10 http://arj57.blogfa.com

متاسفانه تا وقتی احزاب به جون هم میافتند نباید از این ارای عجیب تعجب کرد

رهگذر یکشنبه 3 دی‌ماه سال 1385 ساعت 12:20

سلام
به نظر من خانم هوشمند ٬هوشمندی به خرج داده اند واز این طریق پول دانشگاه آزاد شان که هیچ ٬ دیگر مایحتاج شان نیز
تامین می شود.شوهر٬ خانه و ...!!

فریبا پژوه یکشنبه 3 دی‌ماه سال 1385 ساعت 14:38 http://after-rain.persianblog.com

عجب...!

حرفهای ناتمام یکشنبه 3 دی‌ماه سال 1385 ساعت 20:52 http://shariatti.blogsky.com

سلام
من با یکی از مطالب شما مخالفم و آن بخش تبلیغات ایشان بود.
اگر به پوستر ایشان به دقت نگاه کنید متوجه خواهید شد که ایشان با چاپ این نوع پوستر نگاه هر رهگذری را به خود معطوف می کرد همانگونه که روز قبل از انتخابات میدیدیم که جوانهای شیرازی چطور در مورد پوستر های ایشان نظر میدادند

کاکو شیرازی دوشنبه 4 دی‌ماه سال 1385 ساعت 08:46

من مطلب شما را لینک کردم

سیامک دوشنبه 4 دی‌ماه سال 1385 ساعت 19:32 http://siamakab1355.persianblog.com

از اینکه می بینم هنوز هم اینقدر انرژی داری لذت می برم.اما من امیدی به این نظام ندارم.اتفاقات گذشته این رو ثابت کرده.اما توی انتخابات شهر اهواز هم مثل شیراز یک زیبا رو برنده شده.با ایت نفاوت که زیبا روی شهر ما زیبا تره.متاسفانه عکس این خانم رو در دسترس ندارم تا صحت این مدعا را ثابت کنم.نتیجه منطقی می گه اهوازیها مشکل پسند ترن.دلت حوش باشه.

وحید دوشنبه 4 دی‌ماه سال 1385 ساعت 19:57

مثل اینکه غریزه اصلی زنجانی ها قوی تر هستش برای اینکه در شهر زنجان سه نفر خانم به روش ذکر شده رای آوردن

کاوه سه‌شنبه 5 دی‌ماه سال 1385 ساعت 00:19 http://kaveh.ir

سلام. خوبید؟ متوجه ماجرای سیستم نظرخواهیم نشدم! کمکی شما را به خاطر می آورم.
بیشتر معرفی کنید خودتان را

حرفهای ناتمام پنج‌شنبه 7 دی‌ماه سال 1385 ساعت 18:30 http://shariatti.blogsky.com

سلام
به جای جشن ولادت فرزند جشن شهادت فرزند.....
چشم انتظارم
موفق و بهروز باشید.

[...] یکشنبه 10 دی‌ماه سال 1385 ساعت 15:42

آقا چرا فحش میدی!؟!؟!؟!؟
آخه کجای ما به این حماعت میخوره که مشاور.....

خاتون عشق دوشنبه 11 دی‌ماه سال 1385 ساعت 12:46 http://mina313.blogfa.com

سلام ، من هیچ مخالفتی بانیروهای جوان ندارم. روزگاری خانم بوتو در پاکستان ، ایندرا گاندی در هند و بسیاری از خانمهای جوان در پستهای نخست وزیری و ریاست جمهوری و ... در دنیا انتخاب شدند. بسیار هم کارامد بوده و هستند. اما مشکل اینجاست که انها در خانواده هایی با گرایشها و مبارزات سیاسی و اجتماعی رشد کردند و تجربه کاری دارند. نامه های جواهر نعل نهرو را به دخترش ایندرا گاندی بخوانید. اما خانم هوشمند من اولا به جسارتشان تبریک می گویم. امید است راهی باشد برای بالندگی ایشان و خدمت به مردم . ولی همگان می دانیم که ۹۰ درصد رای ایشان بخاطر چهره و لنزی بود که در چشمشان کار گذاشته بودند و چهره ایشان را کاملا متفاوت کرده بود. چون تا الان هر چه عکس ازایشان دیدم چشمی به رنگ چشم پوسترها نداشت. من به چشم خود دیدم که چوانان تنها به خاطر چهره زیبایی که در عکس بود رای می دادند و الا چهره جوان در بین کاندیدا زیاد بود(ایمان فولاد فر و ...) بقیه هم الله واعلم.

مهدی حلاجیان دوشنبه 11 دی‌ماه سال 1385 ساعت 18:14 http://mehal51.blogsky.com

سلام سید
گاهی از مطالب جانب دارانه ی شما از اصلاح طلبان دلگیر می شوم .نه اینکه من با اصلاح طلبان مخالفم ونه اینکه اصولگرایان را حمایت می کنم.
ازاینکه مهندس با خلوص ؛ صاف دل ؛ بی ریا و زحمت کشی چون شما هنوز در کشمکش بازی با الفاظ این هیات های حزب نما هستی نگرانم.
مهدی جان عاقلانه اندیشیدن و درست نگاه کردن به همه ی آنهایی که از عنوان های دلفریب برای جذب افکار عمومی استفاده می کنند کار دشواری نیست.
مروری کن بر احوال همه ی پیروز شدگان دیروز ؛ شکست خوردگان امروز و کاسه بدستان فردا پس از پیروزی مغرور و سرمست مردم را به هیچ می انگارند و پس از شکست دوباره همین مردم را ناسپاسانه عامل همه ی بدبختی های خود می دانند.
سیدجان کمی هم با وسواس حرف بزن احتیاط کن بازی نخوری . تلاش کن از سربازی عده ای فرصت طلب و سو ء استفاده گر فکرت را رها کنی.
دنبال حق باش .
چه طرف مقابلت راست افراطی باشد چه چپ .
چه سنتی باشند چه کارگزار.
چه اصلاح طلب باشند چه اصولگرا.
خلاصه سید جان کاسه ی داغتر از آش و یا خالی از آش نباش . ظرفی لبریز از ظرفیت و توانمندی باش.
با سپاس.

وحید شنبه 16 دی‌ماه سال 1385 ساعت 00:24

جناب آقای حلاجیان احزاب چندین کارکرد دارند :
1-شناسایی عقلای قوم – مطمئناً مشکل از مردمی نیست که به دبیر، ساعی ، خادم و خانم هوشمند رأی میدهند،این سیتم حکومت است که بدلیل نبود احزاب واقعی ، مردمی را که با جریانات سیاسی آشنا نیستند مجبور می کند از میان چندین هزار نفر به 15 نفر رأی دهندو شما که با تمام جریانات سیاسی از نزدیک آشنا هستید اقلیتی بیش نیستید و افراد نا آگاهی مثل من غیر از دبیر و امثال دبیر نمی شناسیم و اگر خانم هوشمند بخاطر چهره زیبایشان رأی آورد ،دبیر –ساعی-خادم هم بخاطر بدنهای ورزیده شان رأی آوردندو البته اشتباه از شما هم هست که مردم را تشویق میکنید بجای رأی دادن به لیست احزاب به افرادی که می شناسند بدون در نظر گرفتن حزب و گرایش سیاسی و فقط بواسطه کارآمدی رآی دهند
2-افراد مستعد در این احزاب با مدل کوچکی از حکومت آشنا شده و میتواند استعدادهای خویش را شناسایی کنند و آماده نقش پذیری در حکومت واقعی شوند
3- مطمئناً عقلای قوم در صورت نبودن یک پشتوانه اجرایی و نظم سازمانی قادر به انجام هیچ کاری نخواهند بود اگر انیشتن هم رییس جمهور ایران شود به تنهایی غیر از گاف دادن کاری نخواهد کرد
4- فرض را بگیریم که همه مثل شما با جریانات سیاسی آشنا باشند وبه عقلا رآی دهند ودر صورتیکه این افراد موفق نشوند همانطور که شاهد هستیم در یک دور باطل خواهیم افتاد زیرا به غیر این افراد کسی دیگری نخواهد بود که به آنها رأی دهیم ودر هر انتخاباتی همان افرادقبلی با تابلو هایی که در عرض چند روز خلق می شوند و موج سواری بر امواج نارضایتی مردم انتخاب خواهندشد وحکومت بین عده ای خاص دست به دست میشود
5-در صورت وجود حزب مردم به برنامه ها رای خواهند داد و در صورت شکست یک حزب در اداره آن مملکت ،اعضای حزب برای کسب مجدد قدرت مجبور به کارآمدکردن کادر رهبری و برنامه هایشان خواهند شد

sepehr سه‌شنبه 19 دی‌ماه سال 1385 ساعت 16:12 http://sepehrbonab.blogfa.com

سلام
من موفق به قرائت همه مطالب شمانشدم.

امااحساس می کنم برای کفتن حرفهای زیادی داریدومن خواننده شماخواهم بود.
ازاینکه با وب نویس قدیمی اشناشدم خوشحالم.
منتظرراهنمایی شماییم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد